Schooltuinen

Schooltuin

Een schooltuin heeft in veel opzichten verrassend positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. Geen wonder dat steeds meer scholen een schooltuin aanleggen.

schooltuinen

Wilt u ook een schooltuin aanleggen? Dan bent u bij Schooltuinen aan een vertrouwd adres. Met ons unieke concept ontzorgen we deze scholen al jaren met hun schooltuin. Daarin gaan we bij Schooltuinen graag een stapje verder voor u. Van ontwerp tot aanleg en van onderhoud tot subsidieaanvraag: we nemen u al het regelwerk uit handen. Welkom bij Schooltuinen!

Waarom laten scholen een schooltuin aanleggen?

Dat steeds meer scholen een schooltuin laten aanleggen, is niet vreemd. Zo’n tuin draagt namelijk significant bij aan de leerprestaties en aan de sociale ontwikkeling van leerlingen. Kinderen die in de natuur spelen, ervaren bijvoorbeeld minder stress en leggen makkelijker sociaal contact. Bovendien komen kinderen in de natuur sneller in beweging. Die beweging levert kinderen veel op als het gaat om bijvoorbeeld:

Naast een bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen zorgt een schooltuin eveneens voor een sterk verbeterde biodiversiteit. Kinderen maken hier op een unieke manier kennis met thema’s als tuinonderhoud, regenwateropvang en andere natuur-gerelateerde onderwerpen. Over tuinonderhoud gesproken: bij Schooltuinen kunnen we zelfs zorgen voor een eigen moestuin. Een feest voor uw leerlingen!

schooltuinen

Een buitenlokaal middenin de natuur

Een schooltuin is een soort ‘buitenlokaal’ waarin kinderen bewegen tussen diertjes, bomen, planten en struiken. Kinderen zoeken er lieveheersbeestjes en rupsen, spelen er verstoppertje en leven zich er heerlijk uit op speeltoestellen. Naast gebruikelijke speeltoestellen is er ook plaats voor verrassende, unieke speeltoestellen van natuurlijke en gerecyclede materialen. Omdat elke situatie uniek is, creëren we uw ontwerp helemaal volgens uw wensen.

Schooltuinen, uw specialist voor een uniek schoolplein

Ontwerpen, aanleggen, onderhouden: bij Schooltuinen ontzorgen we scholen al jaren met maatwerk schooltuinen. Dankzij onze ervaring creëren we verrassende en unieke plekken, waarbij we rekening houden met zaken als veiligheid en overzicht. Zelfs het aanvragen van de subsidies verzorgen we voor u! Bij Schooltuinen weten we immers precies welke subsidies diverse organisaties voor scholen beschikbaar stellen. Zo geven we heel concreet vorm aan onze belofte om u volledig te ontzorgen.

In vijf stappen naar een maatwerk buitenplaats

Bij Schooltuinen maken we schoolpleinen groener, leuker en mooier. Dat doen we omdat we een plek willen creëren waar uw leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. In vijf stappen creëren onze specialisten een unieke buitenplaats voor u:

1 | Vrijblijvend gesprek

Een maatwerk schooltuin begint met een inspiratiegesprek bij u op school. Samen nemen we een kijkje op uw huidige schoolplein en bespreken we uw wensen voor de schooltuin. Daarbij adviseren we u over allerlei relevante aspecten, van beplanting en vormgeving tot materialen en speeltoestellen. In ons inspiratiealbum vindt u alvast een goede impressie van schooltuinen die we eerder hebben gerealiseerd.

2 | Financiën

Diverse organisaties stellen subsidies beschikbaar voor de aanleg van een schooltuin. Doordat wij in dit landschap de weg weten, ontzorgen we u bij het aanvragen van deze subsidies. Zo loopt u geen subsidie mis en houdt u de kosten voor de aanleg in de hand.

3 | Ontwerp

Zodra uw wensen en de kosten inzichtelijk zijn, maakt onze ontwerper een gedetailleerde 3D-animatie van uw schooltuin. Zo krijgt uw plan concreet vorm voor directie, leraren, ouders, kinderen en andere betrokkenen. Heeft u op basis van deze animatie nog aanpassingen aan uw schooltuin? Dan voeren we deze vanzelfsprekend graag voor u door.

4 | Realisatie

Als uw ontwerp helemaal naar wens is, plannen we de aanleg in. Onze vakmensen weten als geen ander hoe ze van uw schooltuin iets moois kunnen maken. Wilt u de leerlingen en hun ouders hier ook in betrekken? Laat het gerust weten; in overleg is alles mogelijk.

5 | Genieten en onderhouden

Hoera, uw schooltuin is klaar! Spelenderwijs maken uw leerlingen kennis met planten, bomen, diertjes en de natuur. Goed onderhoud is belangrijk om uw schooltuin in topvorm te houden. Indien gewenst kunnen we u ook hierin ontzorgen. Onze gespecialiseerde hoveniers weten als geen ander hoe ze uw schooltuin moeten onderhouden.