Schooltuinen

Natuurlijk schoolplein

Met een natuurlijk schoolplein levert u in meerdere opzichten een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen.

schooltuinen

Wilt u ook een natuurlijk schoolplein aanleggen?

Bij Schooltuinen kunnen we u van A tot Z ontzorgen! Naast het ontwerp en de aanleg van uw natuurlijke schoolplein kunnen we bijvoorbeeld ook de subsidies voor u aanvragen. Zelfs het onderhoud van uw schoolplein verzorgen wij, indien gewenst, voor u. Welkom bij Schooltuinen!

Waarom laten scholen een natuurlijk schoolplein aanleggen?

Dat steeds meer scholen een natuurlijk schoolplein aanleggen, is eigenlijk heel logisch. Zo’n schoolplein is namelijk buitengewoon duurzaam en betrekt kinderen bij natuur-gerelateerde onderwerpen als opvang van regenwater, tuinonderhoud en biodiversiteit.

Minstens zo interessant is de rol die een natuurlijk schoolplein speelt bij de leerprestaties en de sociale ontwikkeling van kinderen. Kinderen die opgroeien in een natuurlijke omgeving leggen eenvoudiger sociaal contact en ondervinden minder stress. Daarnaast komen kinderen sneller in beweging. Die beweging brengt diverse positieve gevolgen met zich mee als het gaat om:

schooltuinen

Middenin de natuur, gewoon op uw schoolplein

De naam zegt het al: met een natuurlijk schoolplein sta je met beide benen in de natuur. Kinderen bewegen er tussen planten, bomen, struiken en diertjes. Ze kunnen er vogels, vlinders en insecten ontdekken, maar ook verstoppertje spelen en zich volop vermaken op speeltoestellen. Unieke speeltoestellen van gerecyclede en natuurlijke materialen horen hier als geen ander thuis. Of wat dacht u van een moestuin? In nauw overleg met u ontwerpen we uw schoolplein helemaal op maat.

Natuurlijk schoolpleinen van Schooltuinen

Natuurlijke schoolpleinen ontwerpen, aanleggen en onderhouden: bij Schooltuinen ontzorgen we scholen hier al jaren mee. Als ervaren schoolpleinspecialist creëren we unieke plekken, waarbij we zaken als veiligheid en overzicht garanderen. Over ontzorgen gesproken: bij Schooltuinen weten we als geen ander de weg naar diverse subsidies voor schoolpleinen. Doordat wij de aanvraag van deze subsidies voor u verzorgen, nemen we u veel uitzoek- en regelwerk uit handen. Wel zo prettig!

In vijf stappen uw schoolplein vergroenen

Samen werken aan een schoolplein waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dat is ons uitgangspunt waarmee we schoolpleinen groener, leuker en mooier maken! Bij Schooltuinen helpen we u in vijf stappen aan een uniek schoolplein:

1 | Vrijblijvend gesprek

Wij maken graag een afspraak voor een inspiratiegesprek. Dat doen we bij u op locatie. Samen bekijken we uw huidige schoolplein en bespreken we uw wensen voor een natuurlijk schoolplein. Daarbij informeren en adviseren we u over aspecten als beplanting, vormgeving, toestellen en materialen. Ons inspiratiealbum bevat diverse voorbeelden van schoolpleinen die we eerder hebben aangelegd.

2 | Financiën

Voor de aanleg van een natuurlijk schoolplein stellen diverse organisaties subsidies beschikbaar. Bij Schooltuinen weten we de weg in dit landschap van subsidies. Als extra service helpen we u daarom door het aanvragen van deze subsidies voor u te verzorgen.

3 | Ontwerp

Zodra uw wensen geïnventariseerd zijn en de kosten in kaart zijn gebracht, gaat onze ontwerper voor u aan het werk. Met een hoogwaardige 3D-tekening brengen wij uw natuurlijke schoolplein alvast een beetje tot leven voor directie, leraren, ouders en kinderen. Heeft u nog aanpassingen? Dan passen we het ontwerp uiteraard voor u aan. Uw wensen staan immers voorop!

4 | Realisatie

Zodra het ontwerp helemaal naar uw wens is, plannen we de startdatum voor de aanleg van uw schoolplein. Vanaf nu komt uw schoolplein écht tot leven! Onze vakmensen weten dankzij hun kennis en expertise als geen ander hoe ze uw schoolplein perfect kunnen aanleggen. In overleg kunt u hierin bij Schooltuinen ook de leerlingen en hun ouders betrekken. Zo wordt uw natuurlijke schoolplein echt een schoolplein van iedereen!

5 | Genieten en onderhouden

Uw schoolplein is gereed! Vanaf nu kunnen uw leerlingen zich heerlijk uitleven tussen bomen, planten en struiken. Indien gewenst kunnen onze eigen gespecialiseerde hoveniers het onderhoud van uw schoolplein voor u verzorgen. Goed onderhoud is van belang om een natuurlijk schoolplein jarenlang in topconditie te houden.