Schooltuinen

Groen schoolplein

Steeds meer scholen ontdekken de effecten van een groen schoolplein op de ontwikkeling van kinderen.

schooltuinen

Een groen schoolplein van Schooltuinen

Als ervaren schooltuinspecialist laten we u graag kennismaken met ons unieke concept, waarmee we u compleet kunnen ontzorgen. Naast het ontwerpen en aanleggen van een groen schoolplein kunnen we bijvoorbeeld ook de subsidieaanvragen voor u regelen. Bovendien verzorgen we, als u dat wenst, zelfs het onderhoud van uw schoolplein. Welkom bij Schooltuinen!

Waarom kiezen scholen voor een groen schoolplein?

Het vergroenen van uw schoolplein levert een belangrijke bijdrage aan de sociale ontwikkeling en leerprestaties van kinderen. Kinderen die opgroeien in een groene omgeving ervaren minder stress en maken sneller sociaal contact. Bovendien stimuleert een groen schoolplein kinderen om in beweging te komen, wat zorgt voor betere:

Een groen schoolplein is verder heel duurzaam en laat kinderen kennismaken met thema’s als biodiversiteit, opvang van regenwater en tuinonderhoud.

schooltuinen

Hoe ziet een groen schoolplein eruit?

Een groen schoolplein is een soort ‘buitenlokaal’ waarin kinderen bewegen tussen diertjes, bomen, planten en struiken. Een plek waar kinderen op zoek gaan naar lieveheersbeestjes en rupsen, verstoppertje spelen en zich heerlijk uitleven op speeltoestellen. Naast klimrekken en glijbanen kunnen we uw schoolplein ook voorzien van verrassende speeltoestellen van natuurlijke en gerecyclede materialen. Omdat ieder schoolplein uniek is, stemmen we uw schoolplein helemaal op maat af op uw wensen. Wilt u graag een moestuin? Een groen hekwerk met klimplanten? Bij Schooltuinen is het allemaal mogelijk.

Groene schoolpleinen van Schooltuinen

Bij Schooltuinen ontzorgen we scholen al jaren in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van groene schoolpleinen. Met onze kennis en expertise creëren we unieke plekken en weten we hoe we zaken als veiligheid en overzicht kunnen waarborgen. Bovendien weten we de weg naar de diverse subsidies die verschillende organisaties voor het vergroenen van uw schoolplein beschikbaar stellen. Die kennis gebruiken we graag om u zoveel mogelijk uitzoek- en regelwerk uit handen te nemen.

In vijf stappen uw schoolplein vergroenen

Samen werken aan een plek waar kinderen zich optimaal ontwikkelen. Dat is de drijfveer waarmee we schoolpleinen groener, leuker en mooier maken! In vijf stappen helpen we u bij Schooltuinen aan een prachtig schoolplein:

1 | Vrijblijvend gesprek

Wij maken graag een afspraak voor een inspiratiegesprek bij u op school. Samen bekijken we uw huidige schoolplein en nemen we uw wensen voor het vergroenen van uw schoolplein door. We adviseren u graag over zaken als vormgeving, materialen, toestellen en beplanting. In ons inspiratiealbum staan veel voorbeelden van groene schoolpleinen!

2 | Financiën

Veel verschillende organisaties stellen subsidies beschikbaar voor het vergroenen van uw schoolplein. Bij Schooltuinen hebben we veel kennis en ervaring met de aanvraag van deze subsidies. Hier ontzorgen we u graag mee!

3 | Ontwerp

Nadat we uw wensen en de kosten hebben besproken, gaat onze ontwerper voor u aan de slag. Met een gedetailleerde 3D-animatie maken wij de plannen voor een groen schoolplein inzichtelijk voor directie, leraren, ouders en kinderen. Vanzelfsprekend kunnen wij het ontwerp van uw schoolplein nog aanpassen op basis van uw wensen.

4 | Realisatie

Als het ontwerp naar uw wens is, bespreken we samen wanneer de aanleg van uw schoolplein begint. Onze vakmensen staan vol energie klaar om aan de realisatie van uw schoolplein te beginnen! Wilt u ouders en kinderen hierin betrekken? Laat het gerust weten; in overleg is alles mogelijk.

5 | Genieten en onderhouden

Uw groene schoolplein is klaar! Spelenderwijs komen kinderen in aanraking met planten en bomen. Om jarenlang van uw schoolplein te kunnen genieten is goed onderhoud belangrijk. Onze hoveniers kunnen dit op verzoek voor u verzorgen.