Schooltuinen

Duurzaam schoolplein

Een duurzaam schoolplein biedt u als school veel voordelen. Het helpt de natuur een handje en zorgt ook dat kinderen zich beter ontwikkelen.

schooltuinen

Doordat veel organisaties subsidies beschikbaar stellen voor een duurzaam schoolplein, blijven de kosten voor de aanleg bovendien binnen de perken. Bij Schooltuinen kunnen we u compleet ontzorgen als u uw schoolplein graag wilt verduurzamen. Naast ontwerp en aanleg verzorgen we indien gewenst ook het onderhoud. Zelfs het aanvragen van de subsidies regelen we voor u! Welkom bij Schooltuinen.

Wat is een duurzaam schoolplein?

Een duurzaam schoolplein zorgt voor een beter milieu, een fijnere leefomgeving en een optimale biodiversiteit. Bij Schooltuinen geven we hier op diverse manieren invulling aan. Een kleine greep uit de vele mogelijkheden:

schooltuinen

Stimuleer de ontwikkeling van uw kinderen

Steeds meer scholen kiezen ervoor om hun schoolplein te verduurzamen. Een duurzaam schoolplein zorgt naast een betere biodiversiteit namelijk ook voor betere leerprestaties en sociale ontwikkeling van kinderen. Kinderen die in een duurzame omgeving opgroeien, leggen makkelijker sociaal contact en hebben minder last van stress. Op een duurzaam schoolplein komen kinderen bovendien sneller in beweging, wat onder andere bijdraagt aan betere:
Het verduurzamen van uw schoolplein heeft tot slot nog een andere belangrijke educatieve functie. Zo betrekt een duurzaam schoolplein kinderen bij natuur-gerelateerde onderwerpen als regenwateropvang, tuinonderhoud en biodiversiteit.

Breng uw schoolplein tot leven

Door uw schoolplein te verduurzamen brengt u uw schoolplein tot leven! Kinderen staan er met beide benen in de natuur. Een duurzaam schoolplein bruist dan ook van energie, van leven! Dieren, struiken, planten en bomen: ze horen allemaal thuis op een duurzaam schoolplein. Ook voor unieke speeltoestellen van duurzame materialen is volop ruimte op een duurzaam schoolplein. In nauw overleg met u ontwerpen we uw schoolplein helemaal op maat. Van een moestuin tot natuurlijke afscherming: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Een duurzaam schoolplein van Schooltuinen

Duurzame schoolpleinen ontwerpen, aanleggen en onderhouden: bij Schooltuinen helpen we scholen hier al jaren mee. Als ervaren schoolpleinspecialist creëren we unieke plekken, waarbij we ook rekening houden met belangrijke aspecten als overzicht en veiligheid. Bovendien weten we bij Schooltuinen als geen ander de weg in het landschap van subsidies voor het verduurzamen van schoolpleinen. Omdat we u graag ontzorgen, verzorgen wij de aanvraag van deze subsidies voor u. Zo bent u ervan verzekerd dat u geen subsidies onbenut laat; wel zo prettig!

In vijf stappen naar een duurzaam schoolplein

Samen bouwen aan een schoolplein waar kinderen zich volop kunnen ontwikkelen. Met dat doel maken wij schoolpleinen groener, leuker en mooier! In vijf stappen helpen we u bij Schooltuinen aan een uniek duurzaam schoolplein:

1 | Vrijblijvend gesprek

Een prachtig schoolplein begint met een vrijblijvend inspiratiegesprek bij u op locatie. Samen bekijken we uw huidige schoolplein en bespreken we uw wensen en onze mogelijkheden voor een duurzaam schoolplein. Daarbij hebben we het bijvoorbeeld over beplanting en vormgeving, materialen en toestellen. In ons inspiratiealbum vindt u alvast een voorproefje van duurzame schoolpleinen die we eerder hebben aangelegd.

2 | Financiën

Wist u dat veel organisaties subsidies beschikbaar stellen voor de aanleg van een duurzaam schoolplein? Dankzij onze kennis en ervaring hebben we hier bij Schooltuinen helder zicht op. Als extra service ontzorgen we u daarom bij het aanvragen van deze subsidies. Zo ziet u geen subsidie over het hoofd en houdt u de kosten van het verduurzamen van uw schoolplein in de hand. 

3 | Ontwerp

Nadat we uw wensen en de bijbehorende kosten in kaart brengen, gaat onze ontwerper voor u aan het werk. Met een hoogwaardige 3D-animatie geven wij directie, leraren, ouders en kinderen een goed beeld van uw schoolplein. Heeft u nog aanpassingen in het ontwerp? Dan gaan we hier uiteraard mee aan de slag. Uw wensen staan immers voorop!

4 | Realisatie

Als het ontwerp volledig naar uw wens is, kan de aanleg van uw schoolplein beginnen. Onze gespecialiseerde vakmensen zorgen dat uw duurzame schoolplein helemaal volgens uw wensen vorm krijgt. Indien gewenst kunt u hierin ook uw leerlingen en hun ouders betrekken. Zo wordt uw schoolplein echt een schoolplein van iedereen!

5 | Genieten en onderhouden

Gefeliciteerd: uw duurzame schoolplein is klaar! Om uw schoolplein in topconditie te houden, is goed onderhoud onmisbaar. Indien gewenst kunnen onze ervaren hoveniers het onderhoud van uw schoolplein voor u uitvoeren. Zo bent u verzekerd van een duurzaam schoolplein waar u jarenlang van kunt genieten.