Schooltuinen

Schoolplein van de toekomst

Op het schoolplein van de toekomst smelten beleving, beweging en gezondheid naadloos samen met natuur, biodiversiteit en duurzaamheid.

schooltuinen

Kinderen spelen er middenin de natuur, omringd door diertjes, planten, bomen en struiken. Fruitbomen, moestuinen en verrassende speeltoestellen maken het schoolplein van de toekomst een unieke plek waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Flora en fauna op het schoolplein van de toekomst

Flora en fauna spelen op het schoolplein van de toekomst een prominente rol. Met beplanting en water creëren we een natuurlijke plek voor leerlingen én dieren als bijvoorbeeld insecten, vlinders en vogels. Over water gesproken: ook voor regenwateropvang is volop ruimte. Met innovatieve oplossingen als een regenton of wadi maken we uw schoolplein bestand tegen extreme buien.

Bewegen op het schoolplein

Dat het schoolplein van de toekomst zo groen is, heeft naast een educatieve functie nog een ander belangrijk voordeel. In een groene omgeving komen kinderen sneller in beweging, wat bijdraagt aan een betere ontwikkeling. Zo bevordert het schoolplein van de toekomst zaken als hersenfuncties, concentratie, motoriek en fitheid. Dat uw leerlingen hun energie kwijt kunnen in een gezonde omgeving, draagt eveneens bij aan de rust in de klas.

Het schoolplein van de toekomst binnen handbereik

Bij Schooltuinen ligt de toekomst binnen handbereik! Al jarenlang zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van groene schoolpleinen in heel Nederland. Daarbij ontzorgen we u van A tot Z. Zelfs de aanvraag van subsidies voor een schoolplein van de toekomst verzorgen we voor u! Zo bent u ervan verzekerd dat u voor de aanleg van een schoolplein geen enkele subsidie misloopt.