Schooltuinen

Buiten lesgeven

Buiten lesgeven is een leuke, leerzame en veilige manier om les te geven en social distance te waarborgen.

schooltuinen

Wist u dat buiten lesgeven zowel voor kinderen als voor leerkrachten nog veel méér voordelen biedt? Bij Schooltuinen inspireren we u graag met verrassende, creatieve en originele ideeën voor buitenonderwijs!

Over de functie

Lesgeven in de buitenlucht is populair, en dat is niet zo vreemd. Buiten lesgeven biedt namelijk ruimte om afstand te houden, waar dat in een klaslokaal niet altijd kan. Bovendien verbeteren buitenonderwijs en beweging de ontwikkeling van kinderen in allerlei opzichten. De algehele gezondheid is erbij gebaat, maar ook voor de hersenfuncties is buitenonderwijs belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan motoriek en beweegvaardigheden, maar ook aan aandacht en concentratie, de ontwikkeling van sociale relaties en minder stress. Ook niet onbelangrijk: kinderen kunnen hun energie buiten beter kwijt dan binnen, wat zorgt voor een betere onderlinge sfeer. Zo zijn er nog veel meer voordelen van buiten lesgeven.

Buitenonderwijs op allerlei manieren

Lijkt buitenonderwijs u ook wel wat, maar zoekt u nog naar mogelijkheden om er invulling aan te geven? Wees gerust: het mooie van buiten lesgeven is dat het op allerlei manieren kan. Lekker een uurtje bewegen of de natuur verkennen op je eigen schoolplein: het kan allemaal. Een groot schoolplein is daarbij geen vereiste, hoewel het natuurlijk wel meer mogelijkheden biedt. Maar ook als er weinig ruimte is, helpen we u bij Schooltuinen graag aan een inspirerende, groene omgeving voor buitenonderwijs. Met natuurlijke materialen vergroenen we uw schoolplein en als de ruimte het toelaat, plaatsen we uitdagende speeltoestellen en robuuste boomstamtafels. Daarmee is zelfs stilzitten een feest, als bewegen even niet nodig is!